Mudcake 28 cm springform
Tænd ovnen på 160 grader og smør eller for bageformen.
Bagetid 2t 25 min
400 g smør
400 g Mørk chokolade
12 tsk Nescafe
290 ml vand
860 g sukker
250 g selv hævende mel
250 g mel
90 g kakao
3/4 tsk natron
7 æg
14 tsk rapsolie
200 ml kærnemælk
Selv-hævende mel:
215 g. mel
2½ tsk. bagepulver
3/4 tsk. fint salt
Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selv-hævende mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen med en gaffel.
Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller dejskraber.
Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt.
Kagen har bedst af at stå et par dage i køleskabet godt pakket ind så den ikke tager smag fra andre madvare.
Lagkagebunde
6 æg
4 dl sukker
3 dl mel
1 dl kartoffelmel
3 tsk bagepulver
2 tsk vanilie
Tænd ovnen på 225 grader og læg bagepapir på 2 bradepander.
Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt mel, kartoffelmel, bagepulver og vanilie og rør det godt sammen.
Fordel dejen på bradepanderne.
Bages 8 min.
Når de er færdige vendes de ud på et stykke bagepapir strøet med sukker.
Pleskner
3 æg
180 g sukker
180 g mel
Pisk æg og sukker til det er hvidt og luftigt.
Vend forsigtigt melet i.
Sæt 1 tsk dej på en bageplade med bagepapir på. Husk at holde en god afstand da kagerne flyder lidt ud.
Kagerne bages ved 200 grader til de er lysebrune (ca. 6 min)
Mørdej.
100 g sukker
200 g smør
300 g mel
1 æg
Evt. Lidt vanille
Bland sukker og mel i en skål og smulder smøret i. Kom så ægget i og bland det godt til dejen er glat.
Stil det i køleskabet i ca. 30 min og lav derefter det du gerne vil lave af dejen.
F.eks. småkager. Sættes i ovnen ved 200 grader og tages ud når de er gyldne (ca 8 min.)
Marmorkage.
400 g smør
450 g sukker
4 tsk vanillesukker
6 æg
500 g mel
4 tsk bagepulver
2 dl fløde
4 spsk fløde
Rør smør og sukker sammen og rør vanillen i. Tilsæt æggene et af gangen og rør godt mellem hver.
Bland bagepulver i melet og rør melet i dejen skiftevis med fløde.
Tag 1/3 del af dejen ag bland kakao i.
Fordel nu den lyse dej i en brødform og bag efter den mørke dej. Vend nu forsigtigt lidt rundt i dejen så det kommer til at ligne marmor.
Bag kagen en time ved 175 grader i alm ovn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar