Kage opskrifter

Mudcake 28 cm springform


Tænd ovnen på 160 grader og smør eller for bageformen.

Bagetid  2t 25 min


400 g smør


400 g Mørk chokolade

12 tsk Nescafe

290 ml vand

860 g sukker

250 g selv hævende mel

250 g mel

90 g kakao

3/4 tsk natron

7 æg

14 tsk rapsolie

200 ml kærnemælk



Selv-hævende mel:

215 g. mel

2½ tsk. bagepulver

3/4 tsk. fint salt


Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.

Mel, selv-hævende mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.

Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen med en gaffel.


Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller dejskraber.

Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt.


Kagen har bedst af at stå et par dage i køleskabet godt pakket ind så den ikke tager smag fra andre madvare.


Lagkagebunde

6 æg

4 dl sukker

3 dl mel

1 dl kartoffelmel

3 tsk bagepulver

2 tsk vanilie


Tænd ovnen på 225 grader og læg bagepapir på 2 bradepander.


Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt mel, kartoffelmel, bagepulver og vanilie og rør det godt sammen.

Fordel dejen på bradepanderne.

Bages 8 min.

Når de er færdige vendes de ud på et stykke bagepapir strøet med sukker.


Pleskner

3 æg

180 g sukker

180 g mel

Pisk æg og sukker til det er hvidt og luftigt.
Vend forsigtigt melet i.
Sæt 1 tsk dej på en bageplade med bagepapir på. Husk at holde en god afstand da kagerne flyder lidt ud.
Kagerne bages ved 200 grader til de er lysebrune (ca. 6 min)



Mørdej.

100 g sukker

200 g smør

300 g mel

1 æg

Evt. Lidt vanille

Bland sukker og mel i en skål og smulder smøret i. Kom så ægget i og bland det godt til dejen er glat.
Stil det i køleskabet i ca. 30 min og lav derefter det du gerne vil lave af dejen.
F.eks. småkager. Sættes i ovnen ved 200 grader og tages ud når de er gyldne (ca 8 min.)


Marmorkage.

400 g smør

450 g sukker

4 tsk vanillesukker

6 æg

500 g mel

4 tsk bagepulver

2 dl fløde

4 spsk fløde

Rør smør og sukker sammen og rør vanillen i. Tilsæt æggene et af gangen og rør godt mellem hver.
Bland bagepulver i melet og rør melet i dejen skiftevis med fløde.
Tag 1/3 del af dejen ag bland kakao i.
Fordel nu den lyse dej i en brødform og bag efter den mørke dej. Vend nu forsigtigt lidt rundt i dejen så det kommer til at ligne marmor.
Bag kagen en time ved 175 grader i alm ovn.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar