Smørcreme og Frosting opskrifter

Islandsk smørcreme.


4 past. æggeblommer

60 g flormelis

100 g blødt smør

100 g mørk chokolade


Æggeblommerne blandes med flormelis og røres godt sammen. Smelt chokoladen.

Smør og den smeltede chokolade blandes i massen.

Den er bedst efter 10 min på køl og skal du sprøjte det med tyl så lad det stå på køl i ca 15 min.



Fluffy White frosting


2.4 dl sukker

0.8 dl vand

1/4 tsk citron saft

2 past æggehvider

(Vanillepasta)


Sukker, vand og citron saft blandes i en gryde og sættes til at koge. Kog det ca i 5 minutter og i mens pisker du de past æggehvider stive, det tager ca 1-2 minutter i røremaskine.

Tilsæt under stille piskning ( med K-spaden hvis i bruger køkkenmaskine) den varme sukkermasse. Vær forsigtig og tilsæt det meget langsomt så æggehviderne ikke klasker sammen. Når alt sukker masse er tilsat pisker du bare derudaf til det kan holde formen.
Nu kan du komme frostingen i en sprøjtepose og pynte feks. dine muffins.


Yoghurt vanille frosting   (nok til ca 15 cupcakes)

4 dl piskefløde
2 dl græsk yoghurt 2-4%
1 tsk vanille (smager bedst hvis det er vanilje stang.
4 spsk flormelis

Pisk fløden let og tilsæt flormelis og vanille.
Pisk til det holder formen efter piskeriset. (Toppe på)
Tilsæt yoghurten og pisk indtil den er fast.
Nu kan du pynte dine kager med en lækker frosting.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar